Wednesday, January 8, 2014

"Unlu Sirkeli Çıtır Börek"

İstanbul'a geldiğimiz ilk zamanlardı..17 Ağustos'ta indik İstanbul'a..hava sıcak olduğundan bahçede çardakta kahvaltı yapıyorduk..Texas'taki kızkardesim de tatilinin son gunlerindeydi..Orhan yeni adımlarıyla bahçede yürümeye çalışıyordu..Bizim yeni gelisimiz onlarin donme vakitleriyle kesistigi iyi oldu..bir kac gun gorusebildik..Fırsattan istifade annemleri kahvaltıya cağırdım..annem her zamanki gibi eli bos gelmemis bu böregin patatesli versiyonunu getirmisti..öyle çıtırdı ki elde açtım dese inanacaktım..işte sırrı ;

Malzemeler

İçi için;

Yarım kilo kıyma
3 sap pırasa
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
İsteğe göre pulbiber

Kıymayı az yağda kavuruyoruz..üzerine ince kıyılmış pırasa ekliyoruz..pırasalar ölünce salça ve baharatları ekleyip biraz daha çevirip ateşten alıyoruz..

5 Yufka

1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
Boza kıvamında karışım elde ediyoruz.
Yufkaları 8 e bölüyoruz..
Üçgen yufkalara karışımdan sürüp bir miktar iç koyup kalın sarıyoruz..

Üzerilerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz..

Afiyet bal şeker olsun..

No comments:

Post a Comment