Saturday, July 7, 2012

"Beze - Kopuk" tarifi

Gecen gun yaptigim cilekli tart icin 5 yumurta sarisi gerekiyordu..peki geri kalan yumurta aklari ne olacakti?? Aklima hemen aslinda cok sevmedigim fakat annemlerin sevdigini bildigim, kopuk de denilen, pastane mamulu beze yapmak geldi..tarifi de cok kolay..benim gibi bu yumurta aklariyla ne yapsam diyenler icin cok pratik bir tarif..hem de cocuklar icin kalsiyum..evdekiler cok begendi..bir alan bir daha aldi ;)

Malzemeler :

5 yumurta aki
1 su bardagi seker
1 cimdik tuz

Mutfak karistiricisinda butun malzemeleri koyu kivam alana kadar cirpiyoruz..telin ucundan akmadigi zaman olmus demektir..krema torbasina karisimi doldurup yagli kagit serilmis tepsimize kucuk kucuk sIkIyoruz..onceden isitilmis 130 derece ( 260 F) firinda 25 dakika pisiriyoruz..

Afiyet bal seker olsun..

1 comment:

  1. Bendeki tarifte cream tartarda var..daha bir sertlik veriyor disina sanirim...afiyet olsun

    ReplyDelete