Thursday, October 18, 2012

"Diş Buğdayı"

AyseMelek'imin 1. yaşgünü planlarını yaparken kendisi bize sürpriz yaptı ve alt sağdaki minik dişi göründü..biz de arkadaşlarla hem yaşgünü hem diş buğdayı olsun dedik..
Önce tepsiye ip, makas, kepçe, telefon, kuran ve kalem dizdik..hazırladık..AyseMelek'i beyaz bir örtü üzerine oturttuk..başına da beyaz bir başörtüsü tuttuk..Kuran okundu..mehtap abla başından bir kase buğday döktü..başörtüyü kaldırdık tepsiyi uzattık ama AyseMelek buğdayları yemeğe koyuldu..zar zor tepsiyi farkettirdik..
Önce makasa uzandı tuttu bıraktı..sonra kalemi aldı eline..dedik terzi olacakti vaz gecti yazar olacak..ya da belli olmaz hem çizer hem diker ;)

İnternette bir çok diş buğdayı tarifi vardı..buradaki bir kaç arkadaşıma da danıştım..antepli Sinem arkadaşım ben buğday ve nohutu hazırlayayım sen malzemeleri hazırla dedi..Gerçekten hem doyurucu hem lezzetli birsey ortaya çıktı...

Diş buğdayı tarifi :

3 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut

Geceden ıslatılır..Sabah 2 yemek kaşığı şekerle dağılmayacak biraz diri olacak gibi pişirilir..

2 nar ayıklanır..
1 kase toz şeker
1 kase tarçın
1 kase dövülmüş ceviz
Fındık ve leblebi şekeri hazırlanır..

Servis anında kaplara buğday konur, üzerine isteye göre nar, şeker, tarçın, ceviz eklenir..karıştırılıp afiyetle yenir..

Ben kadehlerde servis ettim..1 su bardağı buğdaya 2 tatlı kaşığı şeker, yarım tatlı kaşığı tarçın, 2 tatlı kaşığı ceviz ve nar harika oldu..bize aşureyi hatırlattı..

Afiyet bal şeker olsun...

No comments:

Post a Comment