Sunday, March 3, 2013

"Nazlı" Mısır unlu Kek

Anlatacak ne kadar cok sey var...hep kafamda soylemek istediklerim ucusuyor..Hayatin telasina kapilmis gidiyoruz..Yapmak istediklerim sadece dusuncemde kaliyor cogu zaman..Her ise yetisen, her seyi mukemmel yapan insanlara hayranlikla bakiyorum..

"Anne   .........i" diye bir tabir vardir..Annemizin eli degen seyi "Anne kurabiyesi" "Anne yemegi" diye anariz..biz de anne olduk ama neden oyle olmuyor demekten geri duramiyorum..her zaman oturdugun bir oda olur. sen ondan guzeli olmaz sanirsin..bir anne gelir ve sihirli dokunuslarini yapar..her zaman gordugun oda bir iki dokunusla bambaska bir hale burunur..

Bir evin vardir..bir mutfagin..anne girer o eve hava degisir..sefkat gelir..mutfaktan misss kokular gelir..dolmalar yenir..senin beceremedigini anne halleder 2 dakikada...ne kutsal bir seydir annelik..her yeri degistirir guzellestirir..
InsaAllah bir gun gelir biz de oyle aniliriz..bizim icin de ahh annem olsaydi bak neler yapardi..ahh annem olsaydi hasta zamanimda beni pamuklara sarardi..dedirtiriz inshAllah..

Icimden cok seyler gecti gecenin bu saatinde..gunduz guzellik uykumdan olsa gerek uykum yok simdi..ne zamandir yazamiyordum..simdi ask yasiyorum klavyeyle..maksat tarif yazmak degil aslinda..aski kederi sevinci paylasmak benim niyetim..ama bayaniz ya anneyiz ya mutfakta pisiyor birseyler..illaki gonul paylasmak istiyor..

Bu benim Nazli kekim...anneannem yapardi..aslinda misir unlu kek..misir ekmeginin tatli versiyonu..neden nazli diyorlar bizde bilmiyorum aslinda...belki de nazi misir ununun tane tane dokulmesinden..bu kekin de dagilip un ufak olmasindan..cok nazlidir itinayla yemek gerek :)

Her seyi yemeyen bir oglum var..dogal olarak da kansizlik cikti Turkiye'deyken..Doktorun verdigi kan yapan yiyecekler arasinda misir unu da vardi..benim de aklima bu keki yapmak geldi..ve ara ara yaparim sifa niyetine...Tarifi:

2 yumurta
1,5 su bardagi siviyag
2 su bardagi süt
2 su bardagi seker
3 su bardagi misir unu
1,5 su bardagi un
kabartma tozu 
vanilya

üzerine susam

Her kekte oldugu gibi önce seker ve yumurtalari cirpiyoruz..daha sonra sivilari ve unlari ekleyip cirpiyoruz..uzerine susam serpip 180 derecede (375 F) pisiriyoruz..

Afiyet bal seker olsun...



No comments:

Post a Comment