Thursday, August 9, 2012

"Mubarek Ramazan" hazirliklari

Aslinda Ramazan ayi neredeyse bitiyor..Fakat yazmaya bir turlu firsat bulamadim..Ramazan ayi icinde olmasa da bayram icin fikir olabilir..
Malum gayrimuslim bir ulkede yasiyoruz ve cocuklarimiza dinimizi anlatmak en onemli vazifemiz..tabi ki sevdirerek ve eglenceli hale getirerek..
Amerika'da neredeyse her ozel gun icin susler var ve insanlar evlerini suslemeyi cok seviyor..yilbasinda cam agaclari susleniyor..mesela burada bir arkadasimin oglu illa ki cam agaci suslemek istiyordu..arkadasim cozumu cami minaresi isiklandirmakta buldu..asagidaki 2 resim oradan..iftar vakti minare mahya misali aydinlaniyor ta sahur vaktine kadar..
Bir baska arkadasim cadde uzerinde oturuyor..o da kiziyla camlari renkli suslediler..iceriden "hosgeldin Ramazan" disaridan "happy Ramadan" gorunuyor..balkonunun demirlerini de yine ayni mantikla iftardan sahura kadar isiklandirmis..
Allah'a sukur az da olsa bir seyler ogrendiler..arkadasimin 3 yasinda kizi bana sakiz uzatti.. ben istemeyince "oruclu musun?" diye sormasi cok hosuma gitti..Mustafacim da teravihler de okunan tekbiri ezberledi..ve hayirli Ramazanlar demeyi ogrendi..
Rabbim daha nice nice Ramazanlara bayramlara ulastirsin..Amin

2 comments:

  1. semracım ne kadar güzel olmuş hepsi Allah çabalarınızı karşılıksız bırakmayacaktır muhakkak... Türkiye'de ki çocukların bir çoğu Ramazan'ı fark edemiyor bile bu kadar uzakta bunlara dikkat etmeniz şahane bir şey...

    ReplyDelete
  2. Fikirler harika masaallah size ...

    ReplyDelete