Tuesday, September 11, 2012

"Fırın Sütlaç"


Bugun esimle tanistirip evlendirdigimiz Hulya-Halil ciftini evimizde agirladik..Halil abinin firin sutlac sevdigini bildigim icin bu tatliyi yapmaya karar verdim..
Eskiden firin sutlaci cok zor bir tatli zannederdim..aslinda sutlaci da cok sevmem ama firin sutlacin yeri baska..belki de icinde daha az pirinc oldugu icin, bir de o uzerinin kizarmisligi lezzeti beni firin sutlaca bagliyor sanirim..
Amerikalilar da bu tatliyi rice pudding olarak biliyor ve cok seviyorlar..bir program icin 4 olcu-40 kisilik yapmistim..gercekten sonuc garanti...
Ayiptir soylemesi annem de cok guzel yapar..hem de toprak guvec kaplarda...annemden ogrendigim bu tarif gercekten cok kolay..yok nisastayi suda erit..yok yumurtayi cirp uzerine sur..hicbiri yok..ben biraz aceleciligimden olsa gerek uzerleri kizarmaktan cok yanmaya dondu son anda kurtardim ama yiyenler cok begendi sukur..
Gelelim tarife..

Malzemeler :

1 cay bardagi pirinc
4 bardak sut
2 kasik nisasta
vanilya
1 yumurta sarisi
1 bardak seker

Oncelikle pirinci lapa olana kadar iyice hasliyoruz..Suyunu tamamen cektirip kasigin arkasiyla biraz ezdirerek tencereye koyuyoruz..uzerine diger malzemeyi ekleyip pisiriyoruz..
Isiya dayanikli kaplara sutlaci paylastiriyoruz..su koyulmus tepsiye kaseleri dizip firinda ustu kizarana kadar 20 dk kadar pisiriyoruz..Ben daha cabuk olsun diye firinin izgarasini aciyorum..o yuzden basinda beklemek lazim hemen yanabilirler :()
Buzdolabinda sogutup uzerlerine dovulmus findik serpip misafirlerimize ikram ediyoruz..

Afiyet bal seker olsun :)

3 comments:

  1. eline sağlık senin tarifinde kolaymış denemek lazım...

    ReplyDelete
  2. Tesekkur ederim :) evet cok pratik

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete