Friday, April 26, 2013

"Dolu Geçsin Her An.."

Ne güzel olurdu hiç birşey boş geçmese..öldükten sonra hesabını veremeyeceğimiz bir an bile olmasa hayatımızda..bugün de geçsin gitsin diye yaşamasak..nefeslerimiz oksijen almaya yaramasa sadece..adımlarımız hayra götürse..ellerimiz hayır yazsa..gözlerimiz hayra baksa...

Hz.Ömer'in sorduğu gibi sorsak kendimize "Bugün Allah için ne yaptın?" Hayatımız sadece kendimiz için, çocuklarımız için, rahatımız için, mutluluğumuz için geçmese..hayatımızdan bir günü takvim yaprağını çöpe atar gibi atmasak..

Bugün bir ablam dedi ki bloga faydalı, öğretici şeyler de yazsan olur mu? Madem böyle bir şey yapıyorum, baktım da bütün yazılarda bugün böyle yaptıktan bahsetmişim..çok doğru söyledi en azından bir hadisle bir güzel sözle taçlandırmalı yazıları..

Ve güzel bir tevafuk oldu..Akşam da eşim bir yazı göndermiş..Sızıntı dergisinin nisan sayısından sosyal ağları kullanmanın sebepleri, faydaları ve zararları üzerine bir yazı...küçük bir kısmını da burada paylaşayım...

"Eğer bir kişi gerçekten sosyal olarak kendini ifade etmek faydalı işler yapmak istiyorsa yapılabilecek şeyler vardır. Fert ve toplum olarak sosyalleşme düşünülüyorsa kişinin gerçek sosyal diyaloglara daha fazla vakit ayırması gerekir. Bu sosyal medya ağlarına alternatif olarak; sevgi eksenli sohbet meclisleri, aile içi ortak paydaların artırıldığı zamanlar, ilmî müzakerelerin yapıldığı yerler, sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri sayılabilir.

"Malâyani şeyleri terk etmek Müslüman'ın güzelliğindendir." hadîs-i şerîfince kendimize ve çevremize menfî tesiri olan durumlardan mümkün olduğunca uzak kalmak ve elimizdeki teknolojik imkânları doğru bir şekilde kullanmak hepimiz için son derece önemlidir."

Aslında bu zamanda bu sosyal alanlardan kaçmak çok zor..en azından faydalı kullanmaya çalışıp hanemize bir artı puan almak ne de güzel olur..

Ve de çevrenizde sizi hayra yönlendiren dostlarınız varsa işte bu dünyalara bedel...


No comments:

Post a Comment