Tuesday, April 9, 2013

"Kaymaklı Poğaça"

Pazar kahvaltılarında özellikle misafirimiz varsa olmazsa olmazım bal-kaymaktır..o sabah yenir, ertesi sabah yenir ama üçüncü sabah biraz zor yenir..en güzeli bu kalan kaymağı bir şekilde değerlendirmek..o da çocuklar da yesin diye yapılan missss gibi mayalı poğaça olur...Nasıl diye sorarsanız missss gibi tereyağı kokulu ve içi delik delik puufff bir poğaça..bir arkadaşım ondaki tarifin soğuyunca güzel olmadığını söyledi..ama biz özellikle oğlum bayılarak yedik.."Eline sağlık annecim çok güzel olmuş" lafını kaptım ;)

Tarifi :

100 gr kaymak (daha doğrusu kaymağın yarısı kalmıştı onu kullandım-eğer çok azsa tereyağı miktarını arttırabilirsiniz)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta (1 yumurta sarısı dışına)
1 paket maya (ya da 2 tatlı kaşığı toz maya)
aldığı kadar un

İçine beyaz peynir veya kaşar peyniri

Malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz..45 dk mayalandırıyoruz..şekil verip yarım saat daha mayalandırıyoruz..Önceden ısıtılmış 395F (200 derece) fırında pişiriyoruz..Bu ölçülerle 15 tane çıktı..mayalandırırken pek kabarmadılar ama fırında puffff oldular ;(

Afiyet bal-şeker olsun!!



1 comment:

  1. Görüntü gel beni ye diyor) elllerine saglık

    ReplyDelete