Sunday, May 5, 2013

"Ev yapımı Tereyağı"

Uzun zamandır süt ve yumurtamızı bir çiftlikten alıyoruz..süt öyle yağlı ve kıvamlı ki tencereye boşaltırken hissediyorsunuz..yoğurdu da bu sütle yapıyorum ve üzerleri bir parmak kaymak bağlıyor..

Bir ablanın tavsiyesiyle yoğurdun üzerindeki kaymakları buzlukta bir kapta biriktirdim..tereyağı yapmadan önce buzluktan çıkarıp çözdürdüm..cam bir kavanoza koyup eşimin eline verdim..yarım saat kadar çalkaladı..

bu arada ben kahvaltı hazırladım.. İyice çalkalanan karışımı süzgeçle süzdüm..minik minik top halinde yağlar kaldı..bir kaşıkla bir araya getirip suyun altında biraz yıkadım...missss gibi tereyağı pazar kahvaltımıza yetişti...

Not: süzülen ayranı da içmek üzere kaldırdık..dökmeyin sakın ;)

İsterseniz biraz tuzlayıp tuzlu tereyağı da yapabilirsiniz..böyle tatlı tereyağı oldu..

Afiyet bal şeker olsun...



2 comments:

  1. Ne guzel sut bulmussun..Afiyetle tuketin..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete