Telefonunumun resim hafizasi tariflerle doldu😄 aslinda onceden yaptigim bir cheesecake tarifi vardi fakat o buzlukta saklaniyor ve daha dondurma tadindaydi.. Bu ise arkadasim Hilal'in nefis tarifi..İstanbuldayken bir gun getirmisti ben hazir zannettim..uzerine karadenizden getirdigi siyah uzumle sos yapmisti..muhtesemdi..
Benim limon sosu biraz eksi olmustu..bugun 3 hamile misafirimizdi..onlar cok begendi ekşiligi😉
Tabanı icin;
1,5 paket yulafli biskuvi
1 su bardağı dövülmüş fındık
100 gr tereyagi
1,5 yemek kasigi seker
Rondodan geçirip kelepçeli kalıpta 355 F (170 derecede) 8-10 dk pisiriyoruz..
Not: Kalibin tabanına once folyo uzerine yagli kagit koyup oyle karisimi bastiriyoruz..folyo ve yagli kagidin dista kalan kisimlarini yukari dogru kaldiriyoruz..boylece su dolu tepside pisirirken icine su sizmiyor..
Kremasi icin;
1,5 su bardagi seker
Vanilya
6 yumurta
3 kutu labne veya philedelphia peyniri
2 kucuk kutu krema (1 kutu 200 ml)
2 kasik limon suyu
2 kasik misir nisastasi
Çırpıcıda karıştırıp kalıba döküyoruz..ortalama 1 saat pisiriyoruz..üzerini ellediginizde elinize yapismiyorsa pismistir..1 gece dinlendiriyoruz..
Not: ben bu olculerin 3/2 siyle yaptim..kalibiniz buyukse tamamiyla yapabilirsiniz..
Üzeri için sos;
İster taze meyveyle ister meyve suyuyla yapabilirsiniz..
2 limon suyu
Limon kabugu rendesi
Yarim su bardagi su
2 kasik nisasta
3 kasik seker
Pisirip soguyunca kremanin uzerine gezdiriyoruz..
Afiyet bal seker olsun..
Hayirli iftarlar..
üsküdar evden eve nakliyat
ReplyDeletekurtköy evden eve nakliyat
eşya depolama
tuzla evden eve nakliyat