Friday, September 21, 2012

''Zeytinli Kurabiye'' ve ''Aycicegi Salatasi''


Iki haftadir kosusturmalardan iki gundur tavuk misali saat 10'da kendimi uyur buluyorum..Aslinda ortada soyle elle tutulur bir is de yok..Kafamin dalginligindan yaptigimi yazayim..
Bir arkadasim gidecegimiz yere profiterol getirecekmis beni aradi..cikolata sosu varsa yapar misin dedi..ben de yaparim dedim fakat cikolata sosu kalmamis..internetten oktay ustanin profiterol sosu tarifini yaptim..Tadina da baktim guzel olmustu..kendime de acele yemek icin sisenin dibinde kalan sutle misir gevregi ve muz hazirladim..Bir kasik aldim ki Aman Allahim eksi bir tad..Hemen siseye bakayim sut eksimis galiba dedim sosu da yapmistim :) sisede AYRAN yaziyordu...
Tekrar sosun tadina baktim yenilmeyecek gibi degildi..zaten vakitte yoktu..oyle goturdum..arkadasa tadina baktirdim..hafif tuzlu mu dedi..yok dedim ayranla yapmisim yanlislikla..bolca gulduk..gayet guzel.. koyalim kimse anlamaz dedi..ve gercekten kimse anlamadi..hatta begendiler..sonra itiraf ettim..
Sonuc evde sut kalmadiysa yerine ayran kullanabilirsiniz..cikolata sosu belgian chocolate tadinda oluyor :)
Bugun Amerika'dan ayrilacak bir arkadasimi agirladim evimde.. 
Gecen gun instagramda gordugum salata suslemesini yapmak istedim..
Herhangi bir yogurtlu salatanin uzerine cekirdegi cikarilmis zeytinleri uzunlamasina dorde bolup cekirdek gibi salatanin uzerine diziyoruz..Uzun kutuda satilan cipsleri etrafina diziyoruz..Goruntu muhtesem oluyor..
Fikir sahibi http://www.mutfakdili.blogspot.com 
Buradan da tesekkur edeyim bu guzel fikri paylastigi icin..



Esas tarif zeytinli kurabiye...Buzluktaki dogranmis yesil zeytinleri degerlendirmek icin bulunmus bir tarif..ama iyi ki de bulmusum..Bir yere goturmek icin 2 gun once yaptim..Acele edince kalan hamuru buzluga koymustum..Bugun de kalanini yaptim..Tarifi aldigim yer icin bakabilirsiniz:http://www.nefistariflermutfagi.com/yesil-zeytinli-pastane-kurabiyesi


Malzemeler :

1 paket margarin (2 stick tereyagi kullaniyorum)

ceyrek su bardagi siviyag

ceyrek su bardagi yogurt

1 yumurta (sarisi disina beyazi icine)

1 paket kabartma tozu

1 tatli kasigi tuz

1 yemek kasigi seker

aldigi kadar un

Butun malzemeyi karistirip ele yapismayan bir hamur elde ediyoruz..Hamuru merdane ile acip su bardagi ile daireler kesebilirsiniz..Fakat ben elimle parcalar koparip avucumun icinde sekil verdim..bir kac zeytin koyup iki tarafini birlestiriyoruz..Uzerine yumurta sarisi surup onceden isitilmis 180 derece (370 F) firinda kizarana kadar pisiriyoruz..

Afiyet bal seker olsun :)




9 comments:

  1. Semra merhaba seda ozyurt ben. Twitterda dolasirken buldum seni. Blogunu cok begendim beni eski gunlere goturdu diyebilirim. Ayrica tariflerini de deneyecegim ins. Kizin da hayirli ugurlu olsun . Oglun da oyle ikisi de cook tatli masallah. Allaha emanet olun canim. Herkese selam

    ReplyDelete
  2. Sedacimm inanmiyorum aaaaa cok sasirdim cok sevindim..sagol canim..sende yok mu bebis?? Daha gecen gun seni andim bir arkadas vardi 2gunde bir sarma yapardi diye :)) cok opuyorum..mail adresin ayni mi bu arada?

    ReplyDelete
  3. Simdilik bebek yok daha ama dua et ins. Mail adresim ayni bu arada ben de cok optum

    ReplyDelete
  4. Canim eline saglik olsun. Her ikisi cok guzel gozukuyor.
    Ayrica cok guzel olmus salata derin bir kapta olmasi tam aycicek sekli almis.. Afiyet olsun canim.
    Sevgiler..

    ReplyDelete
  5. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar

    ReplyDelete
  6. bu ayçiçeği salatasına bayıldım elinize sağlık.Mutfak dilide ne güzel düşünmüş

    ReplyDelete