Friday, April 19, 2013

"Evde Pizza"

Yemek yapmak bana her zaman pasta, börek, hamur işi yapmaktan zor gelmistir..Kilo ve sağlık açısından bir sıkıntı olmasa her gün hamur işi, tatlı yapmayı yemek yapmaya tercih edebilirim..

Eşim bir gün beni hamur yoğururken görünce "ne kadar zevk alarak yoğuruyorsun hamuru" demişti..
Yok soğan kavur, salça koy..hiç sevmiyorum gerçekten..her gün acaba ne pişirsem derdi beni benden alıyor..

Geçen gün bir doktora oğlumun yemek yememesinden şikayet edince doktor şöyle dedi : "çocuklarda yeme alışkanlığı anne ve babadan geçiyor..anne baba nasıl yiyorsa onlar da öyle alışıyor"

Kendime bakıyorum..bütün gün yemek yemesem bir çorba aramıyorum..geçen gün bir günü sadece abur cuburla geçirmişim..o da çocuklardan gizli saklı:D
Vel hasıl-ı kelam yine yemek yapmak istemediğim bir gün pizza yapasım geldi..gayet leziz gayet yemesi yedirmesi kolay!!!

Ev pizzası :

1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un
(Ben 1 yemek kaşığı keten tohumu da ekledim)

Hamuru ele yapışmayacak şekilde yoğurup 1 saat mayalandırıyoruz..
Mayalanan hamuru tepsiye yayıp 2 kaşık domates salçasını süt ile açıp hamurun üzerine sürüyoruz..üstüne bol kaşar peyniri ve onun üzerine de istediğimiz malzemeyi (domates, biber, mısır, zeytin, sucuk, mantar, kavurma..) koyuyoruz..200 derecede (400 F) önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz..
Çocuklarla bayram havasında afiyetle yiyoruz..

Afiyet bal şeker olsun..




1 comment:

  1. Domatesi hep su ile acardim..sutu ilk kez duydum ve deneyecegim...afiyet olmustur insallah)

    ReplyDelete