Thursday, June 14, 2012

Bir "kara dut" masali ;))

Gunlerden bir gun Semra, kardesi Selma ve Semra'nin cocuklari MustafaMurat ve AyseMelek markete gitmek icin disari cikarlar..Donuste Mustafa parka gitmek ister ve yol uzerinde ilk rastgeldikleri parka gitmeye karar verirler..bu park aslinda Mustafa'nin ilk salincaga bindigi parktir..arabayi park ederler ve yurumeye baslarlar..
kucuk bir kopru vardir kucuk derenin uzerinden gecen..ve kopruden gecerken Semra birsey farkeder..koprunun uzerine siyah bir seyler dokulmustur ve kafasini kaldirir bir de ne gorsun..koprunun sagi, solu, ustu, alti her yer dut agacidir..hem de kara dut ;))
Semra icin o an durmustur..ilk gordugu kadina "yiyebilir miyiz acaba sahibi var mi yoksa parkin mi" der..kadin "parkin agaclari yiyin"der..Semra gomulur...ne uzerindeki montun leke olmasi ne de tirnaklarinin morarmasi umurundadir..hem kendi yer hem cocuklara yedirir..
birden parkta gorevli polis gelir..agzi dutlu elinde dut dallari "can we eat? " der..polis "bence sakincasi yok yiyin" der..polisin Turkce cevap verdigini bile gec farkeder..gelen gecen sorar..kimi tadina bakar; kimi uyarir zehirlidir diye..
Mustafa'nin parki unutulmusken hatirlanir..parkta bir guzel oynanir..bu arada bahcesinde dut agaclari olan ve torunlari gurbette dut yiyemiyor diye uzulen anane aranir..Kadincagizin yuregine su serpilmistir..
cantada dut koyulacak bir poset bulunur..donuste tekrar dallara hucum edilir..polis her gecisinde gozunu bu kendini kaybetmislerden alamaz..
en son bir dahakine merdiven ve kaplarla gelmeye karar verirler..alabildiklerini alir; yiyebildiklerini yerler..akillarinda kara dut receli, kara dutlu tart..vs ile donerler..Selma ablasina su bomba soruyu yoneltir: Abla depresyonun gecti mi?? :D

Gokten kara dutlar dusmus..hepsini de Semra yemis, toplamis, dagitmis..bakalim kimlere kismet olmus..geriye Amerikadan guzel bir ani kalmis :))

2 comments:

  1. Süper bir yazı cok güldüm.Hangi park bu seneye bizde gömülelim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Ridgefield da bir park havuz ve oyun sahalari da var..

      Delete