Friday, June 29, 2012

Kuzu Cevirme Pazari :)

Ne cok zaman olmus buralara ugramayali..aslinda bir haftada ne de cok sey yasamisim..ama buraya yasadigim zor zamanlardan cok arta kalan guzel bir pazar gununden bahsetmek istiyorum..sadece neden bu kadar ara verdim yazmaya..sebebi iki guzel kuzucugumun hastaligi...acilde gecen bir gun..bunlarla beraber sesim cikmayacak kadar hasta olusum..cok sukur hersey geride kaldi..bebislerim iyi ben iyiyim simdi..hatta uzun sure bizden ayri kalmak zorunda kalan esim de surpriz yapti geldi cocuklar rahatsizlaninca..her musibette de bir hayir var iste..


Pazar gunu Mehmet abi ve Zubeyde abla cifti bizleri evlerine kuzu cevirme yemege davet ettiler..bahceye girer girmez bizi ates uzerinde done done kizaran kuzu ve basinda bekleyen Mustafa abi karsiladi..bu manzara et yemegi seven bizler icin cok hos gorunse de eminim bir vejeteryan icin ne kadar da korkunctur ..


aslinda sadece bu kuzu bile bircok kisiyi doyuracakken  Zubeyde abla ve kizi Asli sayamadigimiz kadar cok sey hazirlamislar bizim icin..cesit cesit salatalar, tatlilar..



Oglen 3 gibi gittigimiz yerden gece 11de ayrildik...dostlarla guzel muhabbet etmis olduk..


Muhabbet faslindan yemek faslina gecen beyler...


Yanliz isin garibi neydi biliyor musunuz? bu kuzu olana kadar hazirlanan guzel yiyeceklerle karnimizi doyurduk ve bu kuzudan bir lokma dahi yiyemedim ben sahsen :) yiyen birini de gormedim belki tadina bakanlar olmustur :) sozun ozu gonul bir araya gelmek ister kuzu bahane !!


Arzu Kaya-Uranli .. valla buradan reklam yapmak istiyorum..kendisi zamanamerika ve todayszaman da yazarlik yapiyor..benim de cok sevdigim bir insan..onunla da ayakustu dertlesmis olduk biraz ve bu bana cok iyi geldi..


son olarak Zubeyde abla'nin bu guzel ciceklerinden bahsetmeden edemeyecegim..mutfagin yanindaki oturma bolumunun 2 kosesi buralar..yukarida ortada duran Mum cicegiymis ve cok hos bir kokusu var..ciceklerin uzerinde de ballar var..onun da tadina baktik :) yanindaki kilic cicegi bir kilic boyunu coktan gecmis...annem derdi ki evinde bu cicekten olur da kilic boyuna gelirse ev sahibi olurmus..Zubeyde ablalar da ev almislar yeni..annemin de vardi..onun da evi oldu..rastlanti mi dogru mu bilmem artik ama bir kac ornegi daha var..isteyen denesin :)


veeee orkideler..o nazenin cicekler..Istanbul'daki evimde mor ve beyaz 2 tanem vardi..cicekleri dokulunce cicekciye sordum..cicek cikan dallarini kesin; tekrardan cikacak dedi..gozumle gormesem inanmazdim..o sopa gibi kalan yerden taze bir filiz cikti ve tek tek cicekler acti..Rabbimin ne de buyuk mucizesi...

guzel renkli bir pazar gunuydu...
her gunumuz muhabbet olsun inshAllah..
sevgiler...


5 comments:

  1. Cok gecmis olsun....ve resimler harika! Orkidelere bayildimm ) masallah ne guzel acmislar!

    ReplyDelete
  2. Tesekkur ederim Gunlukcugum :) arkadasim Ummuyle tanisiyormussunuz..bir gun bu taraflara bekliyorum..bahcede keyif yapalim tanisalim inshAllah..

    ReplyDelete
  3. Hadi ya ummu arkadasin mi)? Resimde goremedim kizlarimiz yasit ,birakip gitti ummu bizi( cok selam soyle...amerika kucuk hakikaten)

    ReplyDelete
  4. Insallah turkiyeden gelince ugrariz)

    ReplyDelete
  5. Vuhuuu bu tam benliklmis canim ya bir kuzu delisi olarak :)) resimlere bakarken agzimin sulari akti resmen :(( cok guzel bir gun olmus belli canim ...

    ReplyDelete